Van der Meyde biedt excuses aan aan Everton-fans: 'Heb spijt van wat ik zei'

Van der Meyde biedt excuses aan aan Everton-fans: 'Heb spijt van wat ik zei'

29-05-2022 16:02 Laatste update: 16:27
35

Andy van der Meyde heeft 'sorry' gezegd tegen Everton en de supporters. De oud-prof was in het verleden niet altijd even positief over de club en manager David Moyes in het bijzonder, maar komt daar nu op terug.

Van der Meyde werd in 2005 gekocht door Everton, maar speelde in vier jaar slechts 24 wedstrijden. Na die periode stak hij nooit onder stoelen of banken dat zijn relatie met Moyes niet goed was. En ook zette Van der Meyde Everton min of meer in de zeik. "Ik verdiende vier jaar lang 45.000 euro, per week. Ze hebben daar nog steeds spijt dat ze mij ooit dat contract hebben gegeven", lachte hij. "Ik heb daar zeventien wedstrijden gespeeld en kostte 90.000 euro per minuut, hebben ze uitgerekend. Ik was de duurste Premier League-speler op dat moment."

Van der Meyde kijkt nu naar zichzelf. "Als ik nu terugdenk aan alle dingen die ik heb gedaan, wow", zegt hij via het clubkanaal van Everton. "Ik was een soort psychopaat, iemand met een hele andere mindset. Het was raar. Ik was heel anders dan mijn normale zelf."

"Ik ben nu gelukkig en doe geen domme dingen meer. Ik ben nu een huisvader. Als je niet fris bent in je hoofd, is het erg moeilijk. Het was niet de schuld van de manager en ook niet van mijn ploeggenoten en de supporters. Het was niemands schuld, behalve mijn. Ik had veel agressie in me. Ik heb een paar slechte dingen over Everton gezegd, domme dingen. Ik dacht niet helder en zie dat nu ik tot rust ben gekomen. Ik heb spijt van wat ik heb gezegd."

"Een paar jaar later dacht ik: 'Andy, man, je hebt het echt verprutst'. Het is echt een schande. Ik denk er veel over na, eigenlijk, weet je? Ik denk: wauw, man, je was echt dom. Je speelde bij Everton, een geweldige club. Je hebt het echt verpest, man. Hoe kon je dit verpesten, je was zo getalenteerd? Ik dacht als een kind."