Real Madrid maakt toptransfer officieel: Rüdiger komt over van Chelsea

Real Madrid maakt toptransfer officieel: Rüdiger komt over van Chelsea

2 June - 13:30 Laatste update: 13:35
36

Antonio Rüdiger is officieel speler van Real Madrid. De 29-jarige Duitse international komt transfervrij over van Chelsea.

Rüdiger had een aflopend contract bij Chelsea. De Londense grootmacht wilde de samenwerking dolgraag voortzetten, maar de verdediger was toe aan een nieuwe uitdaging in een nieuwe competitie. De keuze voor Real Madrid hing al maanden in de lucht.

Rüdiger heeft zijn handtekening gezet onder een vierjarig contract. Volgens Spaanse media kan hij rekenen op een jaarsalaris van zeven miljoen euro netto. Ook vorig seizoen haalde Real een transfervrije topverdediger naar Madrid door David Alaba op te pikken bij Bayern München. Rüdiger wordt op 20 juni gepresenteerd in het Estadio Santiago Bernabéu.

De Duitse mandekker was de afgelopen jaren een vaste waarde bij Chelsea. Hij won onder meer de Champions League met de Londenaren in 2021. Voor Real Madrid is Rüdiger de eerste aanwinst voor het nieuwe seizoen. De Koninklijke greep eerder naast Kylian Mbappé, maar zou wel dicht bij de komst van AS Monaco-middenvelder Aurélien Tchouaméni zijn. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s