Debuut tijdens ADO-Excelsior: 'Fans op boarding, mag zelfs in vijfde klasse niet'

Debuut tijdens ADO-Excelsior: 'Fans op boarding, mag zelfs in vijfde klasse niet'

31-05-2022 10:35
10

Luuk Admiraal heeft een bijzondere ontgroening in het betaald voetbal achter de rug. De twintigjarige aanvaller verruilde ASWH begin dit jaar voor Excelsior, moest een half jaar wachten op zijn profdebuut, maar maakte uitgerekend in de bizarre seizoensontknoping tegen ADO Den Haag zijn eerste minuten.

De stap van de Tweede Divisie naar de Keuken Kampioen Divisie vergde de nodige aanpassing voor Admiraal. "Ik had het liefst in februari al mijn debuut gemaakt, maar het ritme van elke dag trainen en een hogere intensiteit zorgde ervoor dat ik steeds kleine blessures had. Dat geduld bewaren viel niet altijd mee, maar nu ik dit heb meegemaakt, ben ik al die tegenslagen direct vergeten", vertelt hij in het Algemeen Dagblad.

Admiraal viel zondag vlak voor het einde van de reguliere speeltijd in, toen Excelsior druk bezig was een 3-0 achterstand goed te maken. "Ik ging in de 85ste minuut uit mezelf warmlopen, vooral om te bewegen tegen de spanning. Een halve minuut later zat Reuven Niemeijer op de grond en werd ik al geroepen om in te vallen." Uiteindelijk nam hij ook de zevende penalty namens Excelsior in de strafschoppenserie. "Ik stelde zelf voor om onze vijfde penalty te nemen, maar de trainer (Marinus Dijkhuizen, red.) zei dat daar veel druk op zou staan en ik kwam als zevende op de lijst. Hun keeper raakte de bal nog wel, maar gelukkig zat 'ie."

Daarna werd er kortstondig feestgevierd bij het uitvak, voordat de Excelsior-spelers de kleedkamer in moesten vluchten. "Ik moest op een gegeven moment de bal pakken voor een ingooi voor Midden-Noord, waar ze gewoon op de boarding zaten. Dat mag zelfs in de vijfde klasse niet. Achteraf ben ik wel blij dat ik geen extra kaartjes heb geregeld voor mijn ouders, die hebben gelukkig gewoon thuis kunnen kijken", aldus Admiraal, die al met al wel terug kan kijken op een geslaagd profdebuut. "Bizar, ik heb nu al genoeg meegemaakt voor een hele carrière."