Memphis laat zich uit over Wijnaldum-discussie: 'Ik zou hem oproepen'

31 mei 2022 om 13:07
Laatste update: 31 mei 2022 om 13:49

Viceaanvoerder Georginio Wijnaldum is de meest opvallende afwezige bij het Nederlands elftal, dat deze week officieel is begonnen aan de voorbereiding op de nieuwe Nations League-cyclus. Memphis Depay had zijn maatje graag begroet in Zeist.

Bondscoach Louis van Gaal had in zijn dertigkoppige voorselectie al geen plek bij Wijnaldum, die een matig debuutseizoen bij Paris Saint-Germain achter de rug heeft. "Het Nederlands elftal heeft spelers te leen van de clubs. Ik kan de vorm van de spelers niet beïnvloeden. In de kwalificatieronde heb ik Wijnaldum drie keer gewisseld, één keer speelde hij niet. Ik vind dat je moet leveren als je hier bent, dit is geen revalidatiecentrum of wat dan ook", liet de eindverantwoordelijke weten tijdens zijn perspraatje van maandag.

Memphis zou een andere afweging gemaakt hebben, als hij zelf de bondscoach was. "Ik zou hem oproepen als ik de bondscoach was. Dat ben ik natuurlijk niet. Maar ik vind dat hij de afgelopen jaren hiero veel heeft laten zien en vind dat hij er bij hoort", vertelt hij aan de NOS over Wijnaldum. "Er is ook nog een verschil tussen niet bij de eerste elf zitten of helemaal niet in de selectie. Dat is ook nog een ding. Wijnaldum vind ik gewoon in de selectie horen. Ik heb er ook geen twijfels over, dat dat weer gaat komen."

Memphis en Wijnaldum kennen elkaar nog van hun gemeenschappelijke tijd bij PSV en trokken de afgelopen jaren samen de kar bij Oranje. "Wij hebben veel doelpunten gemaakt. We gaan samen ver terug. Hij is belangrijk voor het Nederlands elftal. Als Gini zich lekker voelt, is hij belangrijk voor het elftal", aldus Memphis. "Het is nu klote voor Gini, maar ik denk dat hij er snel weer bijzit. Wij gaan verder met bouwen."