De transferdoelwitten van Ten Hag: zo kan Manchester United eruit komen te zien

De transferdoelwitten van Ten Hag: zo kan Manchester United eruit komen te zien

01-06-2022 12:00 Laatste update: 12:31
92

Het wemelt van de transfergeruchten rond Manchester United. Erik ten Hag wil onder meer Jurriën Timber en Frenkie de Jong naar Old Trafford halen. VoetbalPrimeur kruipt in het hoofd van de Nederlandse manager, vat de mogelijke aankopen samen en schetst de selectie voor komend seizoen.

Defensie
Een nieuwe verdediger staat hoog op het wensenlijstje. Gerenommeerde media als The Guardian en Voetbal International weten dat United al contact heeft met Timber. Met de twintigjarige Ajacied zou Ten Hag twee vliegen in één klap slaan: hij is een extra optie op rechtsback, maar zou allereerst de concurrentie kunnen aangaan met Raphaël Varane en Harry Maguire. De Fransman is regelmatig geblesseerd, terwijl de Engelse aanvoerder onder vuur ligt bij de achterban.

United wordt ook in verband gebracht met Timbers ploeggenoot Lisandro Martínez, maar de Spaanse international Pau Torres (Villarreal) lijkt op dit moment het belangrijkste alternatief. Daarnaast zou Feyenoorder Tyrell Malacia in beeld zijn, maar met Luke Shaw en Alex Telles zijn er op dit moment al twee linksbacks. 

De vertrekkers: centraal achterin mogen Phil Jones, Eric Bailly en Axel Tuanzebe voor een bescheiden bedrag weg. Ook de toekomst van rechtsback Aaron Wan-Bissaka is onzeker. Alex Telles kiest mogelijk zelf eieren voor zijn geld, wat dan weer ruimte voor Malacia zou kunnen maken, of Brandon Williams (vorig seizoen verhuurd aan Norwich City) moet een nieuwe kans krijgen.

Middenveld
Ook voor het middenveld passeren tal van opties de revue. Het is duidelijk dat Ten Hag ook in deze linie een versterking wil, maar welk type United precies zoekt, is de vraag. Frenkie de Jong is de droomkandidaat, maar de Nederlandse spelverdeler blijft het liefst bij FC Barcelona en zou een flinke hap uit het budget nemen. Desondanks lijkt United voor zijn kans te gaan.

De overige middenvelders die op de radar van United staan, hebben een ander profiel. De namen van defensieve middenvelder Kalvin Phillips (Leeds United), balafpakker N'Golo Kanté (Chelsea) en aanvallende middenvelder Christopher Nkunku (RB Leipzig) zingen vooral rond. En natuurlijk keert Donny van de Beek terug van zijn verhuur aan Everton.

De vertrekkers: op het middenveld staan de grootste veranderingen te gebeuren nu Paul Pogba, Juan Mata, Jesse Lingard en Nemanja Matic uit hun contract lopen. Ook iemand als Andreas Pereira lijkt weinig toekomst te hebben in Manchester. De Braziliaanse Belg is al vier keer verhuurd en werd onlangs gelinkt aan zijn oude club PSV.

Aanval
Nog een speler van Ajax die nadrukkelijk in verband wordt gebracht met Manchester United, is Antony. Jadon Sancho is momenteel namelijk de enige serieuze optie op rechtsbuiten, maar de Engelse international speelt net zo lief vanaf links. Ondertussen zoeken The Mancunians nog naar een nieuwe spits. Zelfs Cristiano Ronaldo heeft niet het eeuwige leven, waardoor de Uruguayaanse goalgetter en Ajax-plaaggeest Darwin Núñez (Benfica) veelvuldig wordt gelinkt aan de club.

De vertrekkers: pinchhitter Edinson Cavani heeft een aflopend contract en Mason Greenwoord wordt, vanwege ernstige problemen in de privésfeer, voorlopig ook niet terug verwacht. Ten Hag zal daarnaast een beslissing moeten nemen over Anthony Martial, die terug is van een uitstapje bij Sevilla. Wellicht kan de Fransman een leuk bedrag opleveren.

Conclusie
Manchester United wil in elke linie tenminste één topversterking aantrekken. De wensen zijn nog groter, maar zelfs op Old Trafford groeien de bomen niet langer tot in de hemel. Wel komt er ruimte in het salarisbudget nu grootverdieners als Pogba vertrekken. Voor nu lijken Timber (defensie) en De Jong (middenveld) de gedroomde aankopen en Antony en Núñez gelden als de belangrijkste kandidaten om de aanval van een impuls te voorzien.

De penningmeester van United kan zijn chequeboekje in ieder geval klaar leggen. Zo schat Ajax de waarde van Timber op vijftig miljoen euro, weet The Guardian. Voor Antony zitten de Amsterdammers waarschijnlijk nog iets hoger in de boom. En Barça verlangt naar verluidt zijn investering van 85 miljoen terug voor De Jong. Ondertussen zal Ten Hag dus de bezem door de selectie moeten halen, zodat spelers als Martial nog wat geld in het laatje brengen. Maar ook de B-garnituur, zoals Tahith Chong, zal duidelijkheid verschaft moeten worden.

Of Ten Hag al zijn droomversterkingen krijgt, valt nog te bezien, maar zo zou het nieuwe Manchester United er uit kunnen gaan zien: