Timber: 'Als je bij grote club niet speelt, kun je net zo goed bij Ajax blijven'

Timber: 'Als je bij grote club niet speelt, kun je net zo goed bij Ajax blijven'

31 mei - 16:09
113

Jurriën Timber laat zich niet van de wijs brengen door alle speculaties over zijn toekomst. De centrale verdediger staat in de nadrukkelijke belangstelling van het Manchester United van Erik ten Hag, maar staat er ook voor open om bij Ajax te blijven.

Op korte termijn hoeft er sowieso geen beslissing verwacht te worden: eerst wachten vier interlands met het Nederlands elftal, daarna gaat Timber op vakantie. "Dan moet ik er nog maar eens goed over nadenken", laat hij weten aan De Telegraaf. "Uiteindelijk zal mijn gevoel de doorslag geven. Het plaatje moet kloppen."

Timber weet namelijk wat hij aan Ajax heeft en wil honderd procent overtuigd zijn voordat hij een eventueel transfer maakt. "Je kan wel naar een grote club gaan. Maar als je daar niet gaat spelen, dan kan je beter bij Ajax blijven. En Ajax is ook een grote club. We voetballen in de Champions League en ik speel daar samen met de beste spelers van Nederland. Dat is niet niks."

Timber was tijdens het voorbije seizoen één van de meest stabiele factoren bij Ajax, dat na een forse inzinking na de winterstop alsnog kampioen werd. "Maar ik voelde soms wel dat het mijn eerste echte seizoen met Ajax 1 was. Ik heb leren spelen met pijntjes en ben constanter gaan presteren." Ook in Amsterdam ziet de centrale verdediger nog genoeg uitdagingen. "Ik ben bijvoorbeeld niet de langste. Ik train daarom veel op springen, want ik wil beter leren koppen. Het is ook een uitdaging om seizoen in seizoen uit vrij constant te presteren. Vanuit een standaardniveau steeds beter worden. Dat is mijn doel."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s