'In ideale wereld speel ik volgend jaar in Ajax 1, op Jong zit ik niet te wachten'

'In ideale wereld speel ik volgend jaar in Ajax 1, op Jong zit ik niet te wachten'

31-05-2022 22:56
30

Enric Llansana hoopt komend seizoen door te breken bij Ajax, maar hij houdt ook rekening met een vertrek uit Amsterdam. De 21-jarige vedediger annex middenvelder is in ieder geval uitgekeken op de Keuken Kampioen Divisie.

Llansana wacht af wat de nieuwe trainer Alfred Schreuder van plan is. "Dit is wel een leeftijd om aan spelen toe te komen op Eredivisie-niveau", vertelt hij aan Ajax Life. "Ik heb inmiddels meer dan zestig wedstrijden in de Eerste Divisie gespeeld en merk dat ik klaar ben voor een stap hogerop. Ik ben volwassener geworden, heb dit seizoen op meerdere vlakken stappen gemaakt."

Wedden

Meer odds

Het liefst blijft de in Spanje geboren Llansana bij Ajax. "In een ideale wereld speel ik volgend seizoen in het eerste van Ajax. Dat is mijn droom. Maar als ik straks van de nieuwe trainer te horen krijg dat er geen plaats is voor mij in de A-selectie en ik krijg tegelijkertijd een aanbieding van een goede Eredivisie-club, dan wordt dat een hele moeilijke beslissing", zo laat hij weten.

"Ajax is en blijft mijn club, ik ben niet iemand die zomaar weggaat", gaat Llansana verder. "Maar wat moet, dat moet. Ik ben een speler in ontwikkeling en streef een topcarrière na. Als je één stapje omlaag moet zetten om er volgens weer twee omhoog te doen, dan doe je dat. Nog een jaar Jong Ajax zit ik niet echt op te wachten. Liever niet, laat ik het zo zeggen."