'Transfervrij duo in de wachtkamer: Barça krijgt weer te maken met FFP-probleem'

'Transfervrij duo in de wachtkamer: Barça krijgt weer te maken met FFP-probleem'

01-06-2022 09:40 Laatste update: 11:23
26

FC Barcelona heeft nog geen nieuwe spelers voor komend seizoen vastgelegd, maar volgens Fabrizio Romano zitten Andreas Christensen (Chelsea) en Franck Kessié (AC Milan) al wel in de wachtkamer. De twee transfervrije versterkingen kunnen nog niet geregistreerd worden, omdat een oud probleem weer de kop opsteekt.

Om aan de Financial Fair Play (FFP)-regels te voldoen, moet Barça eerst de balans op orde krijgen, voordat Christensen en Kessié officieel vastgelegd kunnen worden. Dit was vorige zomer ook al een probleem. Mede doordat een aantal spelers verkocht werd en boegbeeld Gerard Piqué salaris inleverde, lukte het ternauwernood om Memphis Depay, Eric García en Sergio Agüero in te schrijven. Sterspeler Lionel Messi daarentegen kon geen nieuw contract meer signeren en vertrok op geruchtmakende wijze uit Camp Nou.

Wedden

Meer odds

Christensen en Kessié moeten dus geduld hebben, maar volgens transferspecialist Fabrizio Romano hebben de twee wel de garantie gekregen dat het wel goed gaat komen. Barça wil opnieuw een paar spelers slijten op de transfermarkt, om ruimte te maken voor nieuwkomers. Dat zullen, afgezien van Robert Lewandowski, waarschijnlijk ook transfervrije krachten moeten worden: naast Christensen is ook zijn ploeggenoot Marcos Alonso bezig met een transfer naar Camp Nou.