Manchester United van Ten Hag zwaait kind van de club na ruim 20 jaar uit

Manchester United van Ten Hag zwaait kind van de club na ruim 20 jaar uit

01-06-2022 17:53 Laatste update: 18:16
22

Manchester United neemt na meer dan twintig jaar afscheid van Jesse Lingard. De Engelse middenvelder beschikt over een aflopend contract, dat niet wordt verlengd. Erik ten Hag zal daardoor niet met Lingard gaan werken op Old Trafford.

Het was al duidelijk dat Lingard op de nominatie stond om te vertrekken bij Manchester United. The Red Devils hebben nu bevestigd dat de Engels international volgend seizoen geen speler van de club meer zal zijn. Erik ten Hag heeft er niet voor gezorgd dat Lingard zijn contract alsnog verlengt.

Via de officiële kanalen spreekt Manchester United zijn waardering uit voor Lingard. 'We willen Jesse bedanken voor alle herinneringen die hij heeft gemaakt tijdens zijn twee decennia hier. We wensen hem veel succes in zijn toekomstige carrière.' Het is nog niet duidelijk waar de transfervrije Lingard zijn loopbaan zal vervolgen.

De speler uit Warrington speelde, buiten een aantal verhuurperiodes, vrijwel zijn hele leven voor Man United. In totaal kwam Lingard tot 232 officiële duels voor de nummer zes van Engeland. Daarin was hij goed voor 35 goals en 21 assists.