Lewandowski-vervangers genoemd bij Bayern: 'Zou een ideale oplossing zijn'

Lewandowski-vervangers genoemd bij Bayern: 'Zou een ideale oplossing zijn'

01-06-2022 21:37
31

In de zoektocht naar nieuwe aanvallers heeft Bayern München advies gekregen van Lothar Matthäus. De Duitse recordinternational is van mening dat de vervangers van Robert Lewandowski en Serge Gnabry uit Engeland weggeplukt moeten worden.

Het is onrustig in München. Zowel Lewandowski als Gnabry lijkt zijn contract tot de zomer van 2023 niet uit te dienen. Hoewel Bayern-CEO Olivier Kahn weinig begrijpt van de vertrekwens van de Pool, kan Matthäus begrip opbrengen voor die beslissing. "Ik snap precies wat hij doormaakt. Het feit dat Bayern zo lang heeft gewacht om over de toekomst van Robert te praten is niet stijlvol", zegt hij in gesprek met BILD. "Oliver Kahn zei dat waardering geen eenrichtingsverkeer moet zijn, daar ben ik het mee eens, maar Bayern gaat nu de verkeerde richting op."

Rekening houdend met een transfer van het tweetal, denkt Matthäus met Der Rekordmeister mee. "Als het financieel enigszins haalbaar is, zou ik Romelu Lukaku en Sadio Mané halen als vervangers van Lewandowski en Gnabry. Dan heb je kwaliteit en uitstraling", zegt hij. "Met zo'n aanval hoeft Bayern voor niemand bang te zijn. Mané is heel veelzijdig en geen enkele verdediger houdt ervan om tegen Lukaku te spelen. Ik weet dat ze beiden dertig zijn en weinig doorverkoopwaarde hebben, maar het zou een ideale oplossing voor de komende jaren zijn."