Oekraïne bereikt finale play-offs na emotionele zege op Schotland

Oekraïne bereikt finale play-offs na emotionele zege op Schotland

01-06-2022 22:40 Laatste update: 22:46
58

Oekraïne heeft zich geplaatst voor de finale van de play-offs voor een WK-ticket. In de eerste interland sinds de Russische invasie werd Schotland op Hampden Park met 1-3 verslagen. 

Aanvankelijk zou de wedstrijd tussen Schotland en Oekraïne in maart plaatsvinden, maar door het uitbreken van de oorlog in het land werd de halve finale op een later moment gespeeld. De Oekraïeners kwamen zichtbaar geëmotioneerd, allen met een vlag om de schouders, het veld op. De tranen maakten desalniettemin snel plaats voor trots, want de bezoekers begonnen uiterst sterk aan de wedstrijd.

Het goede spel werd na ruim een halfuur beloond. Andriy Yarmolenko was het goudhaantje: de West Ham United-aanvaller werd de diepte ingestuurd en controleerde de bal uitstekend. Met een dito boogbal zette hij Oekraïne op voorsprong. Die werd vlak na rust verdubbeld door Roman Yaremchuk, die van dicht bij binnen kon koppen. Door een doelpunt van Callum McGregor werd het in de slotfase nog spannend, maar Oekraïne zorgde via Artem Dovbyk voor het slotakkoord. 

Oekraïne neemt het op 5 juni op tegen Wales in Cardiff. De winnaar van die wedstrijd plaatst zich voor het WK in Qatar. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie