'We houden deur open voor Heracles door gevoel voor club, maar niet ideaal'

'We houden deur open voor Heracles door gevoel voor club, maar niet ideaal'

02-06-2022 10:19
20

De zaakwaarnemer van Heracles Almelo-spits Samuel Armenteros heeft zich in Zweden uitgesproken over de toekomst van zijn cliënt. Armenteros heeft niet echt trek in Keuken Kampioen Divisie-voetbal, maar een vertrek uit Almelo is geen uitgemaakte zaak.

De Zweeds international beschikt over een aflopend contract, met de optie om een jaar te verlengen. Volgens de agent van Armenteros, Fredrik Risp, was handhaving wel een voorwaarde voor het lichten van de optie. "Op dit moment is het onduidelijk wat er gaat gebeuren", zegt Risp tegen Fotbollskanalen. "Ik kijk vrij breed rond op de markt naar verschillende alternatieven, maar het is nog vrij vroeg, dus er is nog niets superconcreet."

Risp sluit een langer verblijf bij Heracles niet uit voor Armenteros, maar de kans op een vertrek lijkt groter. "We houden zoveel mogelijk deuren open, maar puur sportief gezien is blijven bij Heracles niet optimaal door de degradatie. Het heeft geen prioriteit, maar tegelijkertijd voelt Samuel veel voor de club en heeft hij daar al twee keer eerder gespeeld. Op basis daarvan houden we de deur open, maar dat is misschien niet het eerste waar we nu aan denken."

Bij Heracles zijn sinds de degradatie al meerdere mensen vertrokken. Verdediger Mats Knoester maakte een transfer naar Hongarije, technisch directeur Tim Gilissen werd afgezet en aanstaand trainer Carlos Vicens zag af van zijn move naar Heracles.