'FC Groningen haalt Van Gelderen op bij Ajax: transfersom plus flinke doorverkoop'

'FC Groningen haalt Van Gelderen op bij Ajax: transfersom plus flinke doorverkoop'

02-06-2022 10:57 Laatste update: 11:29
95

FC Groningen gaat opnieuw een speler bij Ajax oppikken. Nu is het Liam van Gelderen die de overstap naar De Trots van het Noorden maakt. Ajax ontvangt naar verluidt 450.000 euro en heeft een doorverkooppercentage van twintig procent bedongen.

Voetbal International en De Telegraaf maken allebei melding van de aanstaande transfer. Van Gelderen gaat voor vier jaar tekenen in Groningen. In Amsterdam lag de verdediger nog één jaar vast, waardoor Ajax een transfersom voor hem kan incasseren. De Amsterdammers hebben dus ook een flink doorverkooppercentage weten te bemachtigen in de deal.

Naar verluidt was er veel interesse vanuit de subtop van de Eredivisie voor Van Gelderen, maar de jeugdinternational kiest dus voor Groningen. Daarmee volgt hij Nordin Musampa, die transfervrij naar het noorden van Nederland vertrekt. Vorig seizoen pikte Groningen Neraysho Kasanwirjo al transfervrij op bij Ajax. De verdediger groeide in korte tijd uit tot een vaste kracht.

De 21-jarige Van Gelderen maakte in het afgelopen seizoen zijn debuut voor Ajax, op bezoek bij NEC. In Nijmegen hield de rechtsback annex stopper zich prima staande. In de laatste Eredivisie-speelronde mocht Van Gelderen nog invallen bij Vitesse, maar tot meer duels in de hoofdmacht kwam hij niet. De geboren Zaandammer was in de afgelopen jaren ook nooit een onbetwiste basisspeler in Jong Ajax.