Cambuur sluit deal met Utrecht: 'Past hier met zijn opportunisme en diepgang'

Cambuur sluit deal met Utrecht: 'Past hier met zijn opportunisme en diepgang'

02-06-2022 13:07
17

SC Cambuur neemt Remco Balk op huurbasis over van FC Utrecht. De 21-jarige aanvaller krijgt in Leeuwarden de kans zichzelf weer op de kaart te zetten.

Balk verruilde FC Groningen in januari 2021 voor FC Utrecht, maar in de Domstad kwam hij nauwelijks aan spelen toe. Dit seizoen bleef de teller steken op zeventien optredens in de Eredivisie, waarvan slechts vijf als basisspeler. Daarin scoorde Balk niet en gaf hij één assist.

"Voor de ontwikkeling van Remco is het belangrijk om op een zo hoog mogelijk niveau zo veel mogelijk speelminuten te maken. Bij SC Cambuur is het perspectief op Eredivisie-speeltijd voor Remco op dit moment beter dan in Utrecht", zegt technisch directeur Jordy Zuidam van de Domstedelingen. "Daarom is het voor Remco goed om het nieuwe seizoen in Leeuwarden aan de slag te gaan. De ervaring die hij met SC Cambuur opdoet in de Eredivisie, neemt hij vervolgens weer mee terug naar Utrecht."

Balk is de eerste zomeraanwinst van Cambuur. "Remco heeft zijn kwaliteiten laten zien op het hoogste niveau en past met zijn opportunisme en diepgang bij hoe wij willen spelen", reageert technisch manager Foeke Booy van de Leeuwarders. "Daarnaast is het een open persoonlijkheid die zich altijd wil verbeteren. Daarvoor bieden wij een uitgelezen podium en daarmee is het voor zowel FC Utrecht als SC Cambuur een win-win situatie."