'FC Barcelona baalt van situatie en is teleurgesteld in Martens'

'FC Barcelona baalt van situatie en is teleurgesteld in Martens'

2 juni - 23:55 Laatste update: 2 juni - 23:55
43

Lieke Martens is inderdaad op weg naar Paris Saint-Germain, melden meerdere Spaanse media donderdag. De Oranje-ster heeft met de Franse topclub een akkoord bereikt, maar FC Barcelona zit vol met vragen.

SPORT en La Vanguardia weten het zeker: Martens is op weg naar PSG. Le Parisien meldde dat eerder al. Martens kan in Parijs tot 2025 tekenen, maar had in Barcelona al een jaar de mogelijkheid om voor één jaar bij te tekenen. Volgens beide kranten was Martens in februari al persoonlijk rond met PSG, terwijl Barcelona daar niet van op de hoogte was.

Juridisch hoeft dat ook niet, omdat spelers een half jaar voor einde contract in gesprek kunnen gaan met andere clubs, maar blijkbaar wist Barcelona niet dat Martens voornemens was om weg te gaan. Sterker nog, volgens SPORT gaf ze Barcelona altijd het gevoel wél bij te willen tekenen. De club probeerde donderdag met haar in contact te komen, maar zonder succes. Martens is naar verluidt al gekeurd door PSG.

'Ze hadden deze gang van zaken niet verwacht en zijn diep teleurgesteld', schrijft La Vanguardia over Barcelona. 'Vooral omdat Martens, na enkele jaren uit elkaar te zijn geweest, de wens zou hebben uitgesproken om in de buurt van haar verloofde te gaan wonen, de voetballer Benjamin van Leer. Barcelona probeerde zelfs een bestemming te vinden voor de Sparta-doelman en Piqué's Andorra (Gerard Piqué is eigenaar van FC Andorra, red.) leek een belangrijke gegadigde te zijn.'

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s