'Bizar: Barça verlangt halvering salaris spelers voor nieuwe kwaliteitsimpulsen'

'Bizar: Barça verlangt halvering salaris spelers voor nieuwe kwaliteitsimpulsen'

3 juni - 13:34 Laatste update: 13:36
74

FC Barcelona gaat ver om deze zomer de selectie van kwaliteitsimpulsen te voorzien. Zo ver, dat de clubleiding de selectie een salarisverlaging van vijftig procent heeft voorgelegd. 

De Catalanen hopen dat de hele selectie akkoord gaat met het voorstel, meldt Mundo Deportivo. Uitzonderingen op dit voorstel zijn spelers die recent hun contract hebben verlengd en de aanwinsten van afgelopen winter. Barcelona kan naar verwachting al een financiële boost van 740 miljoen euro tegemoet zien, maar zelfs dat is niet genoeg voor voldoende financiële slagkracht op de transfermarkt.

Bronnen melden aan Mundo dat de gesprekken over salarisverlaging al zijn opgestart met een deel van de selectie. Spelers die het voorstel weigeren, worden mogelijk op de transferlijst gezet. Ook bekijkt Barcelona in dat geval de mogelijkheid om het contract van desbetreffende spelers voortijdig te beëndigen. 

Barcelona-preses Joan Laporta suggereerde onlangs al dat de maatregel gebruikt kon gaan worden. Hij gaf in een interview met L'Esportiu aan dat de prioriteit van de Catalanen is om Robert Lewandowski, Marcos Alonso en César Azpilicueta aan te trekken. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s