'Frenkie de Jong is natuurlijk nogal iemand, maar zo'n speler is Schouten wel'

'Frenkie de Jong is natuurlijk nogal iemand, maar zo'n speler is Schouten wel'

03-06-2022 16:25
8

Denso Kasius heeft het uitstekend naar zijn zin bij Bologna, waar hij veel hulp krijgt van Jerdy Schouten. Waar de negentienjarige rechtsback voor het eerst is opgeroepen voor Jong Oranje, debuteert zijn Nederlandse teamgenoot in de selectie van bondscoach Louis van Gaal.

Kasius spreekt nog geen Italiaans, maar Schouten schiet te hulp. "Jerdy woont naast me en zit er al een tijdje, waardoor hij goed Italiaans spreekt. Hij helpt me met van alles. We gaan ook weleens uit eten, onze vriendinnen hebben elkaar leren kennen. Jerdy is eigenlijk een goede vriend geworden", zegt de voormalig vleugelverdediger van FC Utrecht en FC Volendam (huur) tegen de NOS.

Kasius is onder de indruk van Schouten en twijfelt er niet aan dat de controleur het niveau van het Nederlands elftal aankan. "Hij viel echt op bij Bologna met zijn goede spel. Met wie hij te vergelijken is als speler? Met Frenkie de Jong. Je kunt hem altijd inspelen, hij verliest bijna nooit de bal en draait zo bij je weg. Het is gewoon een slimme speler. Frenkie is natuurlijk nogal iemand, maar zo'n speler is Jerdy wel."

Met wie Kasius zelf te vergelijken is, weet hij ook wel. "Ik ben een type Denzel Dumfries. We zijn allebei aanvallend ingestelde verdedigers en spelen allebei in Italië." Hij speelde in zijn eerste halfjaar bij Bologna zeven duels in de Serie A, waarvan één als basisspeler.