'Twee jaar voor Oranje gespeeld, hier negen jaar gewerkt en dan opeens afscheid'

'Twee jaar voor Oranje gespeeld, hier negen jaar gewerkt en dan opeens afscheid'

04-06-2022 13:16
18

Bert Konterman is bezig aan zijn afscheidstournee als bondscoach van Oranje O19. De oud-verdediger van onder meer PEC Zwolle, Rangers FC en Feyenoord werd in maart verrast met een slechtnieuwsgesprek bij de KNVB.

Oranje O19 speelt nog tegen de leeftijdsgenoten van Noorwegen en Oekraïne, daarna is het einde verhaal voor Konterman. "Toen ik in maart werd uitgenodigd voor een gesprek, dacht ik: we gaan de boel evalueren. Maar in plaats daarvan kreeg ik te horen dat er voor mij geen plek meer is. Dat komt hard aan, hoor", vertelt hij aan De Stentor. "Ik dacht dat ik op mijn 51ste alles wel had meegemaakt in de voetballerij. Maar deze wereld blijft je verbazen."

Wedden

Meer odds

Konterman nam vorig seizoen kortstondig de honneurs waar bij PEC Zwolle, maar loopt al jarenlang rond in Zeist en heeft al diverse elftallen onder zijn hoede gehad. "Heb je twee jaar voor Oranje gespeeld, hier negen jaar gewerkt en dan wordt opeens afscheid van je genomen", aldus de twaalfvoudig Oranje-international. "Het is ook niet zo dat ik met tegenzin op de bank zit. Ik heb wel fijne collega's om mij heen en werk met een fijne groep. Waarmee ik oprecht hoop dat we het EK in Slowakije en later het WK in Indonesië halen."

Maar als dat lukt, is Konterman er dus niet bij. Hij gaat het nieuws na zijn laatste wedstrijden laten bezinken en weet nog niet wat hij daarna gaat doen. "Misschien word ik wel timmerman of meubelmaker, net als mijn vader."