'Van Nistelrooy haalde me naar de O19, naar Jong PSV en nu naar PSV 1'

'Van Nistelrooy haalde me naar de O19, naar Jong PSV en nu naar PSV 1'

04-06-2022 13:49
20

PSV-talent Johan Bakayoko is dit seizoen doorgebroken in de Keuken Kampioen Divisie en stond aan het einde van het seizoen oog in oog met Louis van Gaal. Komend seizoen gaat hij met trainer Ruud van Nistelrooy mee naar het eerste elftal.

Bakayoko maakte namens Jong PSV vijftien doelpunten en gaf elf assists. Hij mocht ook al minuten maken bij de hoofdmacht en hoopt daar volgend seizoen een vervolg aan te geven. "Ruud van Nistelrooy heeft me naar de O19 en naar Jong PSV gehaald en nu neemt mij me mee naar het eerste. Dit wordt mijn vierde seizoen met hem", vertelt hij aan de Waalse krant La Dernière Heure. "Ik ga zeker naar PSV 1. Van Nistelrooy heeft me verteld dat ik moet gaan concurreren met de andere spelers op mijn positie. Dat wordt niet makkelijk, maar dat is ook normaal bij zo'n grote club."

De Belg met Ivoriaanse roots werd uitgeroepen tot grootste talent van het Keuken Kampioen Divisie-seizoen en niemand minder Van Gaal reikte de bijbehorende trofee uit. "Dat was buitengewoon, om hem te ontmoeten. Iedereen die verstand van voetbal heeft, weet wat voor geweldige coach hij is. Zijn aanwezigheid en de woorden die hij tegen me sprak, dat raakte me. Tot dusver heb ik altijd grote trainers mogen ontmoeten: geen idee waarom, maar het lijkt me een goed teken, haha."