Van Gaal schudt winnaars de hand: Mühren, PSV-talent, keeper van NAC en Lukkien

Van Gaal schudt winnaars de hand: Mühren, PSV-talent, keeper van NAC en Lukkien

Robert Mühren is donderdagavond verkozen tot beste speler van het afgelopen Keuken Kampioen Divisie-seizoen. De spits van FC Volendam ontving de prijs uit handen van bondscoach Louis van Gaal, die stelde dat Mühren het ook in de Eredivisie kan laten zien.

Mühren had een groot aandeel in de promotie van Volendam, omdat hij 29 keer scoorde en twaalf keer een goal van een ploeggenoot voorbereidde. Dat leverde hem de prijs op van beste speler van het afgelopen seizoen. Hij troefde daarmee Thijs Dallinga, Patrick Pflücke, Joey Sleegers en Rui Mendes af. Van Gaal, die de prijs uitreikte, stelde dat Mühren 'het in de Eredivisie ook kan'.

Verder werden er ook prijzen uitgereikt aan het beste talent, de beste keeper en de beste trainer. De talent-award ging naar Johan Bakayoko van Jong PSV, die op achttienjarige leeftijd doorbrak in het betaalde voetbal in het Eindhovense beloftenelftal en dit seizoen zeventien keer scoorde. Nick Olij van NAC Breda werd de beste keeper en de beste trainer was Dick Lukkien van FC Emmen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s