Ex-prof Roulaux (23) kijkt ogen uit bij PSV: 'Gebeurt zo veel achter de schermen'

Ex-prof Roulaux (23) kijkt ogen uit bij PSV: 'Gebeurt zo veel achter de schermen'

04-06-2022 17:32
26

Youri Roulaux deed bij Jong PSV en Roda JC ervaring op in de Keuken Kampioen Divisie, maar is op zijn 23ste al profvoetballer af. De Brabander blijft wel als keeperstrainer verbonden aan PSV en kijkt nog altijd zijn ogen uit.

Roulaux was vorig seizoen nog beschikbaar voor Jong PSV, indien nodig, maar gaat zijn wedstrijden bij de amateurs van SV Valkenswaard keepen. Zijn bestaan als profvoetballer heeft hij dus ingeruild voor een baan als keeperstrainer in de PSV-opleiding. "Zo'n trein komt waarschijnlijk één keer voorbij, en dan moet je beslissen: opstappen of voorbij laten gaan", verklaart hij in gesprek met het Eindhovens Dagblad zijn beslissing. "We hebben het wel over PSV, hè. Dat is niet zomaar een club."

Wedden

Meer odds

Op De Herdgang heeft hij geleerd wat er allemaal bij zijn nieuwe vak komt kijken. Zo voegt PSV zogeheten cognitieve trainingen, gericht op het denkvermogen van de keepers, toe aan het traditionele schema. "Er gebeurt gewoon zo veel achter de schermen, van het maken van een individueel ontwikkelingsplan tot het voorbereiden van een volledige training. Allemaal dingen waar ik als keeper nooit over nadacht, en ik onderschatte de tijd die daarin wordt gestopt eerlijk gezegd een beetje."