Coach van Janssen in de verdediging: 'Je moet hem niet alleen op goals beoordelen'

5 juni om 23:14

Víctor Vucetich, de trainer van Vincent Janssen bij Monterrey, neemt het publiekelijk op voor de Nederlandse spits. In zowel Nederland als Mexico is met veel verbazing gereageerd op de Oranje-oproep voor Janssen, maar Vucetich vindt dat onterecht.

Na zijn bruiloft zal Janssen zich melden bij het Nederlands elftal. Eerder verklaarde bondscoach Louis van Gaal de opmerkelijke uitverkiezing al, nu laat Vucetich zijn licht ook schijnen over de situatie. "Vincent was vaak betrokken bij onze doelpunten, ondanks dat hij ze niet allemaal zelf maakte", vertelt de coach bij Cancha. "Hij was ook belangrijk met het creëren van ruimte."

"Vincent is daarnaast de enige die continu het gevecht met de centrale verdedigers aan kan gaan", vervolgt Vucetich. "Al met al is hij erg belangrijk voor het team. Je moet hem niet alleen beoordelen op de goals die hij maakt."

Vucetich vindt het prettig dat Van Gaal ook iets in de kwaliteiten van Janssen ziet. "Van Gaal is een toptrainer en heeft hem bekeken. Als hij denkt dat Vincent ook nuttig kan zijn voor het nationale team, bevestigt dat voor mij mijn beeld. Dat geeft me ook een bepaalde rust."