'Van Gaal zei eerst dat ik niet aan de linkerkant kon spelen bij Oranje, nu wel'

6 juni om 10:12

Matthijs de Ligt was tegen België geen basisspeler, maar ziet voldoende kansen om zich terug te knokken in het elftal. Hij is blij dat bondscoach Louis van Gaal hem inmiddels óók ziet als linker centrale verdediger in de 1-5-3-2-formatie van Oranje.

De concurrentie achterin is moordend, waardoor De Ligt vrijdagavond niet mocht beginnen aan de overtuigende Nations League-zege op België (1-4). De 22-jarige verdediger van Juventus komt echter in aanmerking voor alle drie de posities in de verdediging.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Nederland

  • logo

    Frankrijk

"Van Gaal zei eerst dat ik niet aan de linkerkant kon spelen. Nu wel", verklaart De Ligt in gesprek met NU.nl. "Blijkbaar is er iets positiefs gebeurd, waardoor de bondscoach denkt: hij kan het wel. Bij Juventus heb ik ook meermaals op links gespeeld. Het is wel grappig, vroeger was ik gewoon centrale verdediger, nu ben ik ineens een multifunctionele verdediger."

De Ligt heeft wel een voorkeurspositie. "Als je naar mijn kwaliteiten kijkt, dan denk ik dat ik van de drie posities het meest geschikt ben als middelste verdediger. Alleen staat Virgil (van Dijk, red.) daar en anders De Vrij, die bij Internazionale op die positie speelt. Die hebben op die plek een streepje voor op mij en dus zal ik me daar niet zo snel op focussen."