De Ligt is Oranje-status kwijt: 'Ik heb altijd met veel druk moeten spelen'

De Ligt is Oranje-status kwijt: 'Ik heb altijd met veel druk moeten spelen'

06-06-2022 06:54
38

Matthijs de Ligt is zijn status als vaste basisspeler kwijt bij het Nederlands elftal, maar de verdediger van Juventus is niet iemand die bij de pakken gaat neerzitten. Dat maakt hij duidelijk tegenover de NOS.

De Ligt ontkent na de overtuigende zege van Oranje op België (1-4) een dubbel gevoel te hebben. "Helemaal niet, helemaal niet. De vorige keren heb ik gespeeld en heb ik het redelijk gedaan. Ik ben alleen maar blij voor mijn teamgenoten. Timber en Aké hebben het fantastisch gedaan."

"Moordende concurrentie hoort bij topsport", vervolgt de oud-Ajacied, die in Brussel nog wel als invaller binnen de lijnen kwam. "Je kan het als iets negatiefs zien, maar mij prikkelt het juist. Natuurlijk, het is geen ideale situatie, maar ik probeer altijd het goede van een situatie in te zien. De enige voor wie het lastig is, is de bondscoach."

De Ligt ziet genoeg speelkansen onder Louis van Gaal. "Ik denk dat ik op alle drie posities achterin uit de voeten kan. Dan is het aan de bondscoach om te bepalen welke spelers hij het geschiktst vindt."

"In mijn carrière heb ik altijd met best veel druk moeten spelen", maakt de 22-jarige verdediger de balans op. "Alles werd onder een vergrootglas gelegd. Nu kan de focus wat meer op mijn eigen ontwikkeling liggen. Zo zie ik het en zo moet ik ervoor zorgen dat ik een betere speler word."