Wederopstanding Ajax voorspeld: 'Je moet Kroes zeker geen Messias noemen, maar...'

Wederopstanding Ajax voorspeld: 'Je moet Kroes zeker geen Messias noemen, maar...'

29 april - 21:38
43

Jan van Halst heeft er vertrouwen in dat Ajax er onder leiding van Alex Kroes, Kelvin de Lang en Marijn Beuker weer bovenop komt. De vertrokken interim-directeur doet ook een boekje open over zijn ervaringen met Kroes.

Aan tafel bij Rondo krijgt Van Halst de vraag of Kroes, die recent terugkeerde na een schorsing, de boel vlot kan gaan trekken bij Ajax. Van Halst heeft een sollicitatiegesprek gehad met Kroes en sprak hem ook wel eens in de Johan Cruijff Arena. "Je moet hem zeker geen Messias noemen, maar ik heb echt wel vertrouwen in Alex. Je hebt eigenlijk ook wel gelijk: hij is iemand die vanuit zijn Ajax-hart af en toe even over het randje gaat, maar wel zegt: we gaan linksaf, geen gelul."

Van Halst denkt ook dat er Michael van Praag en Kroes elkaar niet dwars zullen liggen bij Ajax. Eerstgenoemde was verantwoordelijk voor de schorsing van Kroes, die uiteindelijk in genade werd aangenomen. "Dat is ook een aanname, maar Alex weet dat hij iets niet helemaal goed gedaan heeft en Michael heeft ook geen groot ego. Dat komt echt wel goed."

Al met al heeft Van Halst er vertrouwen in dat Ajax weer de oude wordt. "Ja, ik heb echt vertrouwen in Kroes, Kelvin en Marijn. Ik heb er echt alle vertrouwen in. Het gaat even duren, maar de bodem is nu gezien. Ik hoop voor Ajax en het hele Nederlandse voetbal dat het goedkomt, want dit is ellende."