KNVB maakt scheidsrechters bekend: PSV kent leidsman voor kampioensduel

KNVB maakt scheidsrechters bekend: PSV kent leidsman voor kampioensduel

29 april - 18:38
22

Dennis Higler zal aankomende zondag de scheidsrechter van dienst zijn tijdens de kampioenswedstrijd van PSV. De Eindhovenaren treden om 12.15 uur in het Philips Stadion aan tegen Sparta Rotterdam.

Tegen de Rotterdammers heeft de ploeg van Peter Bosz aan één punt genoeg om zich officieel tot kampioen van Nederland te kronen. De KNVB heeft Higler aangesteld als leidsman van het mogelijke kampioensduel. Hij wordt geassisteerd door Roy de Nas en Charles Schaap. Martin van den Kerkhof is de vierde man, terwijl Ingmar Oostrom de VAR is vanuit Zeist.

Eerder dit seizoen was er nog veel commotie rondom het optreden van Higler tijdens de bekerwedstrijd tussen PSV en Feyenoord. De Eindhovenaren waren overtuigd dat ze een penalty verdienden na een vermeende overtreding op Noa Lang, maar dit werd weggewuifd door de arbiter. Feyenoord schakelde uiteindelijk de aanstaande landskampioen uit en dit leidde tot woedde van PSV.

Op zondag staat ook de wedstrijd tussen AZ en FC Twente op het programma. Danny Makkelie is door de voetbalbond aangesteld als scheidsrechter voor dat affiche. Alex Bos zal de leidsman zijn voor FC Volendam - Ajax, terwijl Feyenoord - PEC Zwolle onder leiding staat van Marc Nagtegaal.