'Barcelona zet in op sensationele terugkeer 'dolenthousiaste' Simons'

'Barcelona zet in op sensationele terugkeer 'dolenthousiaste' Simons'

30 april - 09:10 Laatste update: 09:18
66

De Spaanse journalist Jose Alvarez Haya van El Chiringuito denkt te weten dat FC Barcelona werkt aan de terugkeer van Xavi Simons. De Oranje-international wordt dit seizoen door Paris Saint-Germain verhuurd aan RB Leipzig en keert komende zomer in principe terug naar Parijs.

Ondanks dat Barcelona het financieel zwaar heeft, onderzoekt FC Barcelona de mogelijkheid om een terugkeer van Simons te realiseren, meldt Alvarez Haya. De Oranje-international speelde van 2010 tot 2019 in de jeugdopleiding van Barcelona. Tot een definitieve doorbraak kwam het echter niet. Toch zou Simons volgens de journalist 'dolenthousiast' zijn over een terugkeer naar Spanje. Zijn contract bij PSG loopt na dit seizoen nog drie jaar door.

Wedden

Meer odds

Het is het tweede seizoen op rij dat Simons door de Franse grootmacht elders wordt gestald. Vorig seizoen kwam de 21-jarige middenvelder annex aanvaller tijdelijk uit voor PSV. Via een verkapte terugkoopclausule kon PSG Simons gemakkelijk weer overnemen van de Eindhovenaren na zijn transfervrije vertrek. 

Hoewel PSG de goede prestaties van Simons bij RB Leipzig erkent, weet de club van trainer Luis Enrique nog niet zeker of het volgend seizoen zelf gebruik wenst te maken van zijn diensten. Transferspecialist Ben Jacobs meldde eerder deze week al dat een nieuwe verhuurperiode lonkt. Een definitief vertrek van Simons is niet ondenkbaar. Daarvoor zou een 'exceptioneel' bod de Franse hoofdstad binnen moeten komen.