Thomas Tuchel vertrekt bij Bayern München

Groot nieuws uit Duitsland: 'Mijn laatste persconferentie als Bayern-trainer'

17 mei om 11:38
Laatste update: 17 mei om 11:57

Thomas Tuchel vertrekt bij Bayern München. Dat heeft de Duitser kenbaar gemaakt op de persconferentie van Der Rekordmeister. De Duitse grootmacht is nog altijd op zoek naar een trainer voor komend seizoen.

"Dit is mijn laatste persconferentie als trainer van Bayern", aldus Tuchel. "We waren in gesprek over een langer verblijf, maar we zijn niet tot een akkoord gekomen. De beslissing uit februari staat nog steeds." De Duitse trainer doelt op het akkoord dat hij met Bayern bereikte over een vroegtijdig einde van zijn contract, dat eigenlijk tot medio 2025 liep in Beieren. 

Lange tijd leek het erop dat het verhaal rondom Tuchel en Bayern uit zou lopen op een opmerkelijke ommezwaai. Na afzeggingen van namen als Julian Nagelsmann, Xabi Alonso, Ralf Rangnick, Julen Lopetegui, Oliver Glasner en Unai Emery hoopte de Duitse grootmacht toch op een verlengde samenwerking met de Duitse trainer. Tuchel eiste onder andere meer inspraak in het transferbeleid. Uiteindelijk zijn beide partijen niet tot een akkoord gekomen. 

Tuchel stapte vorig jaar in bij Bayern. De Duitse trainer werd vorig seizoen nipt kampioen met Der Rekordmeister. Dit seizoen ging Bayer Leverkusen er met de titel vandoor. Het is onbekend bij wie Bayern nu uitkomt als ideale kandidaat voor het trainerschap. Erik ten Hag en Roberto De Zerbi zijn nog altijd in beeld om komend seizoen trainer te worden.

Beluister hieronder Studio Oranje en abonneer je op de show om niks te missen!