Pröpper ziet Weghorst graag naar Twente komen

Twente kijkt vooruit naar komst Weghorst: 'Hij heeft bewezen dat hij dat heeft'

17 mei om 13:55

FC Twente-aanvoerder Robin Pröpper denkt dat Wout Weghorst van toegevoegde waarde kan zijn voor de Tukkers. Volgens de verdediger is Weghorst iemand die gif en bravoure toevoegt aan de selectie.

"Tuurlijk, Weghorst heeft bewezen dat hij dat (gif en bravoure, red.) in zich heeft. Alleen vind ik dat het er dit seizoen ook al uit had kunnen komen bij ons. We zijn soms misschien wat te lief geweest. Hebben toch nog te veel rondgelopen met het gevoel: we spelen wel tegen Ajax, we spelen wel tegen PSV. Dat had niet gehoeven", stelt Pröpper tegenover Voetbal International.

"Maar natuurlijk hoop ik op weer een kwaliteitsimpuls, dat is hartstikke belangrijk om verder te kunnen groeien", gaat de aanvoerder verder in op de eventuele komst van Weghorst naar Twente. De twee kennen elkaar al goed. "Wout heb ik nog een paar weken meegemaakt bij Heracles Almelo. Tijdens mijn eerste voorbereiding daar zat hij nog bij de club. En hij heeft meerdere keren met mijn broer Davy samengespeeld in het Nederlands elftal. Ze lagen samen op de kamer zelfs. Dus ik ken Wout en ik weet wat hij kan."

Toch houdt Pröpper nog een slag om de arm. "Hij heeft vaak genoeg laten zien welke kwaliteiten hij in huis heeft. Maar of hij ook echt bij ons kan komen spelen, dat is niet aan mij", besluit de stopper, die zondag de derde plaats in de Eredivisie hoopt veilig te stellen met FC Twente.

Beluister hieronder Studio Oranje en abonneer je op de show om niks te missen!