Oosting hoopt op Weghorst, Van der Vaart adviseert tegen

Van der Vaart adviseert Twente tegen komst Weghorst: 'Hij is ongelooflijk'

29 april om 09:28

Joseph Oosting bevestigt dat hij contact heeft met Wout Weghorst over een mogelijke transfer van de spits naar FC Twente. De trainer krijgt echter duidelijk advies van Rafael van der Vaart, die de 31-jarige spits niet zou aantrekken.

Weghorst maakte eerder al kenbaar dat hij graag aan de slag gaat in De Grolsch Veste. Oosting kent hem nog van hun gezamenlijke periode bij FC Emmen en de twee hebben nog altijd contact. "Ik heb wel contact met hem, ja", vertelt de FC Twente-trainer bij Studio Voetbal. "Wout is een jongen uit de regio en hij weet wat er te koop is. Ik zie hem graag komen bij FC Twente."

Van der Vaart adviseert de Tukkers evenwel om níét in zee te gaan met de 31-voudig international. "Ik zou het niet verstandig vinden", zegt de voormalig spelmaker van Ajax, Real Madrid en Tottenham Hotspur. "Ik vind Ricky van Wolfswinkel zó belangrijk voor de groep. Hij is ook een ongelooflijk goede spits, die denk ik echt ondergewaardeerd wordt in Nederland. Ik meen het serieus, als je aan mij vraagt Van Wolfswinkel of Weghorst, dan zeg ik Van Wolfswinkel."

Weghorst heeft nog een contract tot medio 2025 bij Burnley, dat hem momenteel verhuurt aan Hoffenheim.  De spits sprak al meermaals uit dat hij graag naar FC Twente wil. De Tukkers gaven al aan dat de deur open staat.