De Haan erg blij met komst Van Persie naar Heerenveen

'Van Basten was prima man alleen geen echte trainer, Van Persie is daar verder in'

17 mei om 15:22

Foppe de Haan heeft er alle vertrouwen in dat de samenwerking tussen Robin van Persie en sc Heerenveen een succes gaat worden. Het clubicoon van de Friezen ziet een goede trainer in de oud-spits en trekt ook de vergelijking met oud-trainer Marco van Basten.

"Ik heb wel begrepen dat hij staat te popelen, dus hij vindt het een fantastische uitdaging. Dat vind ik ook mooi", geeft De Haan zijn mening over de komst van Van Persie tegenover ESPN. "Hij wil er echt wat van maken. Het is ook de eerste keer en dat is altijd spannend." Heerenveen maakte vrijdag de komst van Van Persie wereldkundig. Hij tekent een contract voor twee seizoenen in Friesland.

De Haan trekt ook de vergelijking met Van Basten. Een andere oud-topspeler van Oranje die ook coach was bij Heerenveen. Van 2012 tot 2014 had de huidig analist de Friezen onder zijn hoede. "Ik vond Van Basten wel een prima man. Hij was alleen geen echte trainer. Ik denk dat Van Persie daarin verder is. Hij heeft heel bewust dingen gedaan om te kijken wat het trainersvak betekent."

Volgens De Haan zorgt de komst van Van Persie ook voor een hele nieuwe wind in de hele club. "Het zorgt wel voor nieuwe elan. Zo’n jonge vent die volgens mij wel een goede kijk heeft op voetbal. Dat elan hebben we ook wel nodig. De laatste periode was het zo dood als een pier."