De Haan reageert op aanstelling Van Persie

Heerenveen blij met aanstelling Van Persie: 'Hoewel hij aan het begin staat...'

17 mei om 11:20
Laatste update: 17 mei om 11:40

Ferry de Haan is erg blij met de aanstelling van Robin van Persie als nieuwe hoofdtrainer van sc Heerenveen. De algemeen directeur raakte al bij de eerste gesprekken met de oud-topspits overtuigd. 

Tijdens de eerste gesprekken tussen De Haan en Van Persie raakte de bestuurder onder de indruk van de trainersvisie van Van Persie. "Hoewel Robin aan het begin van zijn loopbaan als hoofdtrainer staat, wist hij ons direct te overtuigen", vertelt De Haan in gesprek met de clubkanalen

De Haan ziet in Van Persie een 'ambitieuze, bevlogen en leergierige trainer'. "Ik denk dat hij heel goed weet hoe hij een groep moet raken, kan enthousiasmeren en motiveren", legt de algemeen directeur uit. "Ook heeft hij een duidelijke visie op de individuele ontwikkeling van spelers zowel in de teamtrainingen als ook in de individuele begeleiding."

Voor Van Persie is sc Heerenveen zijn eerste klus als hoofdtrainer in het betaald voetbal. De oud-voetballer komt over van Feyenoord O18 en volgt Kees van Wonderen op in Friesland. Van Persie heeft een contract getekend tot de zomer van 2026.

Beluister hieronder Studio Oranje en abonneer je op de show om niks te missen!


Abonneer je nu op de dagelijkse nieuwsbrief van VoetbalPrimeur!