Van Persie nieuwe hoofdtrainer Heerenveen

Kogel door de kerk: Van Persie heeft eerste job als hoofdtrainer te pakken

17 mei om 10:50
Laatste update: 17 mei om 11:28

Robin van Persie is de nieuwe hoofdtrainer van sc Heerenveen. Dat bevestigt de club uit Friesland vrijdagochtend. De trainer komt over van Feyenoord O18 en volgt Kees van Wonderen op. 

Van Persie tekent een contract tot medio 2026 bij Heerenveen. De veertigjarige topscorer aller tijden van Oranje gaat voor het eerst aan de slag als hoofdtrainer in het betaald voetbal. Het afgelopen seizoen trainde Van Persie Feyenoord O18. Bij Heerenveen treft Van Persie algemeen directeur Ferry de Haan, met wie hij in 2002 de UEFA Cup won bij Feyenoord.

"Het trainersvak is veelomvattend en uitdagend, en ik beoefen het met veel passie en plezier", reageert Van Persie op de officiële website van Heerenveen. "Ik wil graag mijn ontwikkeling voortzetten en de rol van hoofdtrainer sluit perfect aan bij dat streven. Ik ben dan ook verheugd met de kans die sc Heerenveen mij biedt. sc Heerenveen is een hele mooie eredivisieclub met een rijke traditie en trouwe achterban. Het is een fantastische uitdaging om hier als hoofdtrainer bij te mogen dragen aan de sportieve ambities en ontwikkeling van de club."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)

Brian Pinas maakt in het kielzog van Van Persie de overstap naar Friesland. Het duo vormt samen met Paul Simonis, Henk Brugge en keeperstrainer Ruud Hesp de staf van Heerenveen komend seizoen. Nico Romeijn (specialist development coach) en Yöri Bosschaart (video-analist) komen over van Feyenoord. Romeijn gaat zich focussen op de ontwikkeling van trainers. Op 21 mei wordt Van Persie gepresenteerd door Heerenveen.

Beluister hieronder Studio Oranje en abonneer je op de show om niks te missen!