De Mos had Dick Schreuder bij Ajax of Feyenoord verwacht

De Mos verrast door Feyenoord en Ajax: 'Groter trainerstalent dan broer'

17 mei om 15:28

Aad de Mos is verrast dat Feyenoord en Ajax in de zoektocht naar een nieuwe trainer voorbij lijken te gaan aan Dick Schreuder. In Amsterdam ligt Francesco Farioli inmiddels op pole position. Ook over de Italiaanse coach is de analist wel te spreken.

"Ik heb hem proberen te ontleden en heb zijn scriptie als filosoof helemaal doorgelezen. Ik hou wel van nieuwe dingen. Hij is nog jong, pas 35. Dat is een goede leeftijd. Ik ben ook bij Ajax begonnen toen ik 33 was, had ook geen naam en heb het ook wel aardig gedaan", stelt De Mos over Farioli in de podcast De Eerste de Beste.

De Mos zag het OGC Nice van Farioli deze week nog spelen. "Ik heb zijn wedstrijd tegen Paris Saint-Germain proberen te analyseren. En het beviel me wel, hoe hij met zijn team speelde", stelt hij. "Er zitten andere dingen in dan we gewend zijn."

Hoewel De Mos benieuwd is naar Farioli, had hij ook graag gezien dat Schreuder een kans zou krijgen bij Ajax of Feyenoord. "Ik had Schreuder ergens verwacht. Hij heeft een goede rugzak. Hij werd kampioen met de amateurs van Katwijk. Bij PEC Zwolle aanvallend voetbal, op een manier die niemand kende. Nu bij Castellón, in de derde divisie in Spanje en met een hoop nieuwe spelers, direct kampioen. Je moet het maar doen. Hij heeft het in de vingers."

De Mos meent dat de 52-jarige Schreuder één groot nadeel heeft. "Als je Schreuder heet, dan word je in Nederland geassocieerd met je broer (Alfred, red.). Dat is jammer voor hem. Ik vind hem een groter trainerstalent dan zijn broer", besluit hij.