Afscheidsbrief van Thiago Alcantara aan Liverpool

Klopp zwaait ook 'artiest die mooiste schilderijen maakt' uit bij Liverpool

17 mei om 13:45
Laatste update: 17 mei om 14:04

Thiago Alcántara heeft door middel van een brief afscheid genomen van Liverpool. De Spaanse middenvelder loopt komende zomer uit zijn contract bij The Reds en staat na vier jaar in Engeland voor een transfervrij vertrek.

In de brief staat de dankbaarheid die Thiago heeft voor Liverpool centraal. 'Dankbaar voor de kans om onderdeel te zijn van deze stad, club en gemeenschap', schrijft de controleur. In vier jaar tijd beleefde Thiago successen, maar hij kampte ook met blessureleed. Desondanks looft de Spanjaard zijn teamgenoten, de fans, de staf en alle andere werknemers voor alle steun en liefde die hij heeft gehad.

Jürgen Klopp steekt op zijn beurt de loftrompet over de 33-jarige spelmaker. "Technisch is hij zo ontzettend goed. Met zijn talent kan hij in elk team spelen. Het was een privilege om hem hier te hebben", stelt de Duitse manager. "Ik weet dat blessures een grote frustratie voor hem zijn geweest, maar ook voor ons. Als hij beschikbaar was, was zijn niveau ongelooflijk. Waar hij ook gaat spelen, ik zal met liefde kijken. Hij is een artiest, eentje die de mooiste schilderijen maakt."

Thiago won in zijn tijd bij Liverpool één keer de FA Cup, één keer de League Cup en één keer de Community Shield. In het huidige seizoen kwam de middenvelder slechts tot één Premier League-optreden.

Vrijdag schreven Spaanse media al dat La Liga-stuntclub Girona contact heeft opgenomen heeft met de voormalig speler van Bayern München en FC Barcelona. Het zal snel duidelijk worden waar zijn toekomst ligt.