Matip vertrekt na acht seizoenen bij Liverpool

Nieuws uit Liverpool: Slot kan komend seizoen niet beschikken over ervaren stopper

17 mei om 10:02
Laatste update: 17 mei om 10:02

Arne Slot kan komend seizoen niet beschikken over Joël Matip. De verdediger vertrekt na acht seizoenen bij Liverpool. Dat maken The Reds bekend via de officiële kanalen.

De 32-jarige Matip is klaar voor een nieuw hoofdstuk in zijn carrière. De verdediger heeft een aflopend contract bij Liverpool en dat wordt niet verlengd. Matip kwam acht seizoenen geleden transfervrij over van Schalke 04 en was een van de eerste aanwinsten onder Jürgen Klopp. "In al de jaren dat ik werk in de voetballerij ben ik nog nooit een speler tegengekomen die meer geliefd is dan Matip", aldus de Duitse manager op de clubsite. "Ik weet niet eens zeker of ik wel iets slechts over hem kan zeggen."

Matip kwam uiteindelijk tot 201 duels voor Liverpool, waarin hij elf keer scoorde. In totaal won de Kameroener zeven prijzen met Liverpool. Vooral de Champions League in 2018/2019 en de Premier League-titel in 2019/2020 springen in het oog. "Als ik één moment uit zijn tijd hier moet kiezen, dan is het de assist op Divock Origi in de Champions League-finale in Madrid", aldus Klopp. "Dat zorgde voor een explosie van vreugde in de LFC-familie. Wat een moment, wat een speler."

Het is onbekend waar de toekomst van de partner van Virgil van Dijk ligt. De verdediger is transfervrij en kan gratis opgepikt worden door zijn toekomstige club. Slot zal het bij Liverpool zonder de Kameroener moeten doen. Mogelijk trekt de club een vervanger voor de 32-jarige stopper aan.

Beluister hieronder Studio Oranje en abonneer je op de show om niks te missen!