Laatste persconferentie Klopp bij Liverpool

Emotionele Klopp neemt afscheid van Engelse pers: 'Hebben we allemaal overwonnen'

17 mei om 12:39
Laatste update: 17 mei om 12:40

Jürgen Klopp sprak vrijdag voor de laatste keer als manager van Liverpool de pers toe. Een emotioneel moment voor de 56-jarige Duitser. Zondag speelt Liverpool op Anfield zijn laatste wedstrijd van het seizoen tegen Wolverhampton Wanderes. Daarna wordt een tijdperk van negen jaar afgesloten.

"Het is zo zeldzaam in deze industrie dat je zo'n band kunt opbouwen met een club en met een stad, want wat wisten we in het begin?", begint Klopp zijn betoog. "De club betekent de wereld voor zoveel mensen en de afgelopen maanden was het echt extreem. Ik heb zoveel e-mails en brieven gehad. Als ik ze allemaal beantwoord, ben ik hier tot 2028, dus ik verontschuldig me dat ik ze niet allemaal beantwoord heb."

De steun maakt de Duitser ietwat emotioneel. "Bij het lezen van sommige brieven barstte ik in tranen uit over wat de club voor sommige mensen heeft betekend. De manier waarop we het benaderden, leidde tot hoe gelukkig we waren. We hebben hele speciale supporters en de afgelopen negen jaar betekenden de wereld voor hen, daar ben ik heel blij om", aldus Klopp.

In negen jaar tijd wonnen The Reds onder andere één keer de Champions League, de eerste landstitel in dertig jaar en de FA Cup. "Had het succes groter kunnen zijn? Ja. Met mij? Dat weet ik niet. We hebben absoluut alles eraan gedaan. Ik ben erg zelfkritisch, maar ik denk hier niet kritisch over na. We hebben echt goede tijden gehad met super voetbalmomenten, echte ontwikkeling, maar ook moeilijke momenten die we allemaal hebben overwonnen", besluit Klopp.

Beluister hieronder Studio Oranje en abonneer je op de show om niks te missen!