Wanneer speelt Oranje in de groepsfase van het EK?

Wanneer zijn de wedstrijden van het Nederlands elftal op het EK?

17 mei om 16:30

Het EK in Duitsland staat voor de deur en dus stijgt de Oranje-koorts in Nederland. Wanneer komt het Nederlands elftal in actie in de groepsfase? VoetbalPrimeur zet de data op een rijtje.

Tijdens de loting op 2 december 2023 werd Oranje gekoppeld aan Frankrijk, Oostenrijk en Polen. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman start op de derde dag van het EK, zondag 16 juni, met een wedstrijd tegen Polen in Hamburg. Dit duel begint om 15.00 uur.

Wanneer speelt Oranje de tweede en derde wedstrijd op het EK?

In de tweede wedstrijd van de groepsfase neemt het Nederlands elftal het op tegen een van de grootste kanshebbers op de EK-titel: Frankrijk. Dit duel staat op het programma voor vrijdag 21 juni om 21.00 uur in Leipzig. De laatste groepswedstrijden worden tegelijk gespeeld op dinsdag 25 juni om 18.00 uur. Het Nederlands elftal ontmoet dan Oostenrijk in Berlijn.

Op vrijdag 7 juni moet Koeman zijn definitieve selectie voor het EK bekend hebben gemaakt. Dat is negen dagen voor de eerste groepswedstrijd tegen Polen. Voorafgaand aan het EK speelt het Nederlands elftal nog oefenwedstrijden tegen Canada (6 juni om 20.45 uur) en IJsland (10 juni om 20.45 uur). Beide oefenduels worden afgewerkt in De Kuip en dienen als laatste voorbereiding op het EK.

Luister de nieuwste aflevering van Studio Oranje, dé podcast over het EK!