FC Twente haalt Ltaief naar Enschede

FC Twente slaat toe op transfermarkt en presenteert twaalfvoudig international

17 mei om 11:55

FC Twente heeft de eerste zomeraanwinst voor komend seizoen binnen. Sayf Ltaief (24) komt over van FC Basel en heeft een contract getekend tot medio 2027 met een optie voor nog een seizoen.

Ltaief speelde in de jeugd voor FC Zürich, FC Kosova en FC Winterthur. In de zomer van 2022 maakte de Tunesisch international, die ook de Zwitserse nationaliteit heeft, een transfer naar FC Basel. Het afgelopen anderhalf seizoen kwam de aanvaller op huurbasis uit voor Winterhur, waar hij dit seizoen in 38 duels goed was voor acht doelpunten en zes assists. Tot dusver speelde Ltaief twaalf interlands voor Tunesië.

Wedden

Meer odds
  • logo

    N.E.C.

  • logo

    FC Twente

"Vanaf het eerste contact met Arnold (Bruggink, red.) en Jan (Streuer, red.) voelde het goed en wist ik dat ik voor FC Twente wilde spelen", reageert Ltaief in gesprek met de clubkanalen. "De Eredivisie is voor mij als aanvaller een heel goede competitie waarin ik mij verder wil ontwikkelen en door kan groeien. Ik kijk er naar uit om hier straks in dit stadion te spelen en de supporters te ontmoeten. De band tussen de spelers en supporters is speciaal, dat heb ik afgelopen zondag wel gezien."

Bruggink, technisch directeur van FC Twente, is 'heel blij' dat hij Ltaief heeft kunnen vastleggen voor komend seizoen. "Afgelopen seizoen heeft hij zich in de Zwitserse competitie nadrukkelijk laten zien en was er veel belangstelling voor hem", aldus Bruggink. "Het is mooi dat hij voor FC Twente heeft gekozen en hier een stap hogerop wil maken. Sayf is een speler met veel snelheid, een goede dribbel en heeft veel dreiging in zijn spel. Zijn beste positie is vanaf de linkerkant."

Beluister hieronder Studio Oranje en abonneer je op de show om niks te missen!


Abonneer je nu op de dagelijkse nieuwsbrief van VoetbalPrimeur!