Alaba mist EK met Oostenrijk

'Domper voor Oranje-tegenstander: Oostenrijk moet sterspeler missen tijdens EK'

17 mei om 13:04

Oostenrijk lijkt op het EK, en dus ook tegen Nederland, geen beroep te kunnen doen op David Alaba. De aanvoerder en sterspeler van de Oostenrijkers scheurde in december zijn kruisband, maar hoopte het eindtoernooi nog te halen. Na een vermeende nieuwe operatie lijkt de verdediger dat uit zijn hoofd te kunnen zetten.

Alaba is onlangs wederom geopereerd aan zijn linkerknie, weet het Spaanse Marca. Daardoor denken Oostenrijkse media dat er een definitieve streep gaat door het EK van aankomende zomer. Een hard gelag voor Alaba, die zijn kruisband in december van 2023 scheurde en er sindsdien met zijn club Real Madrid alles aan heeft gedaan om op tijd fit te zijn voor de slotfase van het seizoen én het eindtoernooi in Duitsland.

Alaba is al de derde Oostenrijker die het EK aan zich voorbij zou moeten laten gaan. Bondscoach Ralf Rangnick kan naast de aanvoerder ook geen beroep doen op RB Leipzig-middenvelder Xaver Schlager en spits Sasa Kalajdzic (Eintracht Frankfurt), Zij kampen met kruisbandblessures. 

In de laatste wedstrijd van de poulefase speelt Nederland tegen het door blessures geplaagde Oostenrijk. Het duel vindt plaats op 25 juni, om 18.00 uur.

Beluister hieronder Studio Oranje en abonneer je op de show om niks te missen!