De Roon mist Europa League-finale door blessure

'Ernst van blessure De Roon bekend: Koeman en Oranje in de wachtkamer'

17 mei om 14:16

De deelname van Marten de Roon aan het EK komende zomer zal afhangen van hoe het herstel van zijn blessure verloopt. Volgens Italiaanse media kan de Nederlander het toernooi in Duitsland nog halen, maar de Europa League-finale met Atalanta kan hij vergeten.

In de finale van de Coppa Italia moest De Roon in de tweede helft met een blessure van het veld. De middenvelder sloeg direct de handen voor zijn ogen en greep naar zijn hamstring. Inmiddels is bij Atalanta bekend dat De Roon een spierblessure heeft opgelopen in zijn bovenbeen. Het is nu afwachten hoe de Nederlander gaat herstellen van deze blessure, maar zijn seizoen voor Atalanta zit erop.

Dit houdt in dat De Roon de Europa League-finale tussen Atalanta en Bayer Leverkusen zal moeten missen. Zijn deelname aan het EK is ‘niet uitgesloten’. Of De Roon mee kan doen zal afhangen van hoe snel zijn herstel gaat. Voor Ronald Koeman zou een fitte De Roon een belangrijke schakel kunnen zijn, aangezien hij ook geen beroep kan doen op verdedigende middenvelder Mats Wieffer. De Feyenoorder werd door zijn blessure niet in de voorselectie opgenomen.

Download de app van VoetbalPrimeur in de App Store of Play Store!

Beluister hieronder Studio Oranje en abonneer je op de show om niks te missen!