The Athletic: PSV kan Lozano snel kwijtraken, transfersom van 11 miljoen genoemd

The Athletic: PSV kan Lozano snel kwijtraken, transfersom van 11 miljoen genoemd

29 april - 19:06 Laatste update: 19:43
164

Hirving Lozano kan zijn loopbaan gaan vervolgen in de Major League Soccer. Volgens het gerenommeerde The Athletic voert San Diego FC 'vergevorderde gesprekken' met de aanvaller van PSV. Het zou om een winterdeal gaan. Naar verluidt mogen de Eindhovenaren hopen op een transfersom van omgerekend ruim elf miljoen euro.

San Diego gaat vanaf 2025 in de MLS spelen, waardoor de club hun elftal al aan het samenstellen is. De recent opgerichte club heeft zijn pijlen dus gericht op Lozano, die bij PSV op een dood spoor is beland. Volgens The Athletic kan een deal al snel rondkomen: voor het begin van de Copa América eind juni hoopt San Diego Lozano al officieel binnen te kunnen halen.

Het Eindhovens Dagblad voegt daaraan toe dat het om een wintertransfer zou gaan. Daarvoor speelt San Diego namelijk nog niet in de MLS. Lozano zou in dat geval de eerste helft van het nieuwe seizoen nog voor PSV zou spelen, waarna hij in 2025 de overstap naar de Verenigde Staten maakt.

PSV haalde Lozano vorig jaar in het slot van de zomerse transferwindow terug naar het Philips Stadion. Naar verluidt was er een transfersom van ruim twaalf miljoen euro gemoeid met die deal. Het totale bedrag kan oplopen tot vijftien miljoen.

Hoewel Lozano zich met PSV tot kampioen van Nederland gaat kronen, heeft de buitenspeler over het algemeen een moeizaam seizoen achter de rug. Ondanks de blessure van concurrent Noa Lang is Lozano zijn basisplek kwijtgeraakt aan Malik Tillman, die van nature een middenvelder is.