Ajax krijgt huurling terug: Istra uit Kroatië maakt geen gebruik van koopoptie

Ajax krijgt huurling terug: Istra uit Kroatië maakt geen gebruik van koopoptie

06-06-2022 12:37 Laatste update: 12:37
80

Hassane Bandé keert komende zomer terug bij Ajax. De man van ruim acht miljoen euro werd verhuurd aan het Kroatische NK Istra, maar de club heeft besloten om de optie tot koop niet te lichten.

Het verhaal van Bandé is inmiddels bekend: de aanvaller kwam in de zomer van 2018 voor flink wat geld naar Ajax, raakte in een oefenduel meteen zwaar geblesseerd en speelde tot dusver nog geen enkele wedstrijd in de hoofdmacht van de Amsterdammers. In de afgelopen anderhalf jaar werd Bandé verhuurd aan Istra, waar hij regelmatig kon rekenen op een basisplek. Toch willen de Kroaten de samenwerking met de international van Burkina Faso niet verlengen.

Via de clubkanalen maakt Istra bekend dat Bandé terug zal keren bij Ajax. In het afgelopen seizoen was de buitenspeler goed voor zeven goals en twee assists in 28 competitiewedstrijden. In Amsterdam heeft Bandé nog een éénjarig contract.

Enkele maanden geleden bracht Klaas Jan Huntelaar namens Ajax nog een bezoek aan Bandé in Kroatië. Eerder klaagde de 23-jarige vleugelaanvaller in gesprek met deze website over toenmalig directeur Marc Overmars, die de telefoontjes van Bandé niet zou hebben opgenomen.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door NK Istra 1961 (@nkistra.1961)