'Oranje-international Schouten kan toptransfer maken naar Internazionale'

6 juni om 19:45

Jerdy Schouten mag zich in de belangstelling verheugen van Internazionale. Volgens La Gazzetta dello Sport is de 25-jarige controleur nadrukkelijk in beeld bij de Italiaanse topclub.

Inter gaat volgende week in gesprek met de zaakwaarnemer van Schouten, weet de roze sportkrant. Bologna ziet de Nederlander het liefst blijven, maar weet dat dit een lastig verhaal wordt. Geïnteresseerde clubs zouden ongeveer vijftien miljoen euro op tafel moeten leggen om zijn nog twee jaar doorlopende contract af te kopen. De nummer dertien van de Serie A betaalde in 2019 zo'n twee miljoen aan Excelsior.

Bij Inter kan Schouten de stand-in worden van de Kroatische international Marcelo Brozovic. I Nerazzurri kunnen versterking op het middenveld bovendien wel gebruiken, aangezien Matías Vecino, Arturo Vidal en Roberto Gagliardini lijken te vertrekken. Trainer Simone Inzaghi is voorstander van de komst van de oud-speler van ADO Den Haag, Telstar en Excelsior. Mogelijk biedt Inter enkele spelers in ruil om de prijs te drukken.

Het gaat hard met de loopbaan van Schouten. Bondscoach Louis van Gaal nam hem ook voor het eerst op in de selectie van het Nederlands elftal.