Mulder over De Bruyne-teksten: 'De Nederlanders hebben we niet horen klagen'

7 juni om 07:47

Kevin De Bruyne verklaarde voor de wedstrijd tussen België en Nederland dat de Nations League voor hem onbelangrijk is na een slopend en zwaar seizoen. Ziggo Sport-analist Youri Mulder snapt niet dat de Belg dat vlak voor de wedstrijd uitgesproken heeft. "De Nederlanders hebben we niet horen klagen."

Dat De Bruyne geen fan is van het overvolle speelschema is al langer duidelijk. In Belgische media noemde hij de Nations League een 'oefencampagne' en sprak hij zijn onbegrip uit over het feit dat er nog eens vier interlands gespeeld moeten worden. "Ergens vond ik het niet zo sterk dat je dat voor een wedstrijd uitspreekt. Blijf dan thuis", zegt Mulder bij Ziggo Sport.

Thuisblijven kan niet, omdat spelers verplicht zijn zich te melden als ze door de bond worden opgeroepen. "Toch vind ik niet dat je dat en plein public moet zeggen, die wedstrijd moet wel gewoon gespeeld worden. Ik vind dat je het dan verder van tevoren uit kunt spreken, omdat het programma allang bekend is", zegt Mulder. 

"Vlak voor zo'n wedstrijd is niet verstandig. De Nederlanders hebben we niet horen klagen dat het veel te veel is. De Belgen wel en dat zag je op het veld. Je geeft toch een signaal af aan de rest van je ploeg: de aanvoerder die, iets gechargeerd, zegt dat hij geen zin heeft in de wedstrijd."

Rouleren is wellicht een optie. "Ze hebben selecties van 22 spelers. Spelers als Mbappé en Benzema zullen wellicht niet spelen, maar invallen. Zo heel erg is het ook weer niet. Ik vind ook dat het te veel is, maar dat kun je ook meer van te voren zeggen en niet vlak voor de wedstrijd."