Geschiedenis herhaalt zich: Juventus rondt transfervrije komst Pogba af

Geschiedenis herhaalt zich: Juventus rondt transfervrije komst Pogba af

11-07-2022 11:24 Laatste update: 11:34
51

Het is helemaal rond: Paul Pogba verruilt Manchester United transfervrij voor Juventus. De recordkampioen van Italië heeft de deal officieel bevestigd.

Pogba verliet Manchester United in 2012 ook al voor Juventus. In de Serie A groeide de Fransman uit tot één van de beste middenvelders ter wereld. In 2016 besloot United ruim 100 miljoen euro neer te tellen om Pogba terug te halen. In 226 wedstrijden scoorde hij 39 keer en gaf hij 51 assists.

Juventus haalt Pogba nu opnieuw transfervrij naar Turijn. De wereldkampioen van 2018 tekent een monstercontract en gaat tot en met de zomer van 2026 elk jaar acht miljoen euro netto verdienen. De transfer hing al maanden in de lucht. Hij gaat met rugnummer 10 spelen.

'We namen afscheid, maar vergaten elkaar nooit', schrijft Juventus op de clubsite. 'Paul is terug in Turijn. Hij vertrok als een jongen, hij keert terug als een man en een kampioen. Maar één ding is niet veranderd: de wens om met elkaar nieuwe, onvergetelijke hoofdstukken te schrijven. We kunnen niet gelukkiger zijn.'