Botman heeft megatransfer naar steenrijk Newcastle United te pakken

Botman heeft megatransfer naar steenrijk Newcastle United te pakken

28 juni - 21:37 Laatste update: 22:35
42

De kogel is door de kerk: Sven Botman maakt per direct de overstap naar Newcastle United heeft de komst van de Nederlandse verdediger van Lille OSC officieel bevestigd.

In de laatste dagen van januari tastten The Magpies nog mis en AC Milan lag ook op de loer, maar Lille is eindelijk overstag: Botman maakt voor circa veertig miljoen euro de overstap naar Italië. Over de exacte hoogte van de transfersom doen de clubs geen mededelingen. In de winter bood het steenrijke Newcastle United nog vijftig miljoen euro.

Ook voor Ajax is de transfer goed nieuws: de Amsterdammers bedongen bij de verkoop van Botman in 2020 - voor acht miljoen euro - een doorverkooppercentage. Inclusief opleidingsvergoeding kunnen ze meer dan drie miljoen euro tegemoet zien. SC Heerenveen huurde Botman in het seizoen 2019/2020 van de Amsterdammers en incasseert nu anderhalve ton.

Botman is onlangs medisch gekeurd en zette zijn handtekening onder een vijfjarig contract. De overige formaliteiten worden deze week afgerond, zo meldt de club.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is te beluisteren via Spotify, Apple Podcast en Podimo.