FC Utrecht lost mogelijk keepersprobleem op en huurt ervaren Griek van Celtic

FC Utrecht lost mogelijk keepersprobleem op en huurt ervaren Griek van Celtic

07-06-2022 18:22 Laatste update: 18:44
32

FC Utrecht is nog altijd onzeker over de keeperssituatie van volgend seizoen en heeft daarom Vasilis Barkas vastgelegd. De Griekse doelman wordt één seizoen gehuurd van Celtic FC, waar hij vrijwel niet in het stuk voorkomt. 

Dat laat FC Utrecht weten via de officiële kanalen. Eric Oelschlägel vertrekt uit de Domstad en de club weet nog altijd niet of Fabian de Keijzer op tijd inzetbaar zal zijn. De 27-jarige Barkas speelde vanaf 2016 bij AEK Athene, maar werd in 2020 opgepikt door de Schotse club. 

Wedden

Meer odds

Technisch directeur Jordy Zuidam is blij met de komst van de sluitpost. "Vasilis is een grote en atletische keeper. Hij heeft goede reflexen, heerst in het zestienmetergebied in de lucht, staat zijn mannetje in één tegen één-duels en heeft uitstraling. Vasilis is bovendien een ervaren keeper, die onder de lat heeft gestaan bij topclubs in Griekenland en Schotland en de nodige interlands heeft gespeeld met Griekenland", laat Zuidam weten.

Barkas ligt tot 2024 vast bij Celtic, maar kwam dit seizoen slechts tot twee optredens. De Griek moet Engelsman Joe Hart voor zich duiden in de pikorde. Utrecht legde eerder al Calvin Raatsie vast, die transfervrij overkwam van Jong Ajax.