Utrecht-goalie De Keijzer moet lang toekijken en mist strijd om Europees voetbal

Utrecht-goalie De Keijzer moet lang toekijken en mist strijd om Europees voetbal

10-05-2022 14:06
11

Fabian de Keijzer komt dit seizoen niet meer in actie voor FC Utrecht. Dat heeft de club uit de Domstad bekend gemaakt. De goalie viel afgelopen weekend in de uitwedstrijd bij PEC Zwolle uit met een blessure.

Nader onderzoek heeft uitgewezen dat het om een bovenbeenblessure gaat en dat De Keijzer dit seizoen niet meer in actie zal komen. Utrecht zal de laatste twee competitiewedstrijden en in de play-offs dus met reservedoelman Eric Oelschlägel aan moeten treden. De Duitser viel afgelopen weekend ook al in en maakte toen een prima indruk.

Wedden

Meer odds

Op de website van Utrecht zegt De Keijzer te balen dat hij er niet bij kan zijn wanneer Utrecht voor Europees voetbal gaat spelen. "Bij het trappen van een bal voelde ik direct dat er iets niet goed zat. Ik vind het heel vervelend dat ik de ploeg nu niet kan helpen in de beslissende fase van het seizoen, maar ik kan niets anders doen dan mij nu volledig focussen op mijn herstel. Dan kan ik er in de eindfase van de voorbereiding op het nieuwe seizoen weer bij zijn."

Dat betekent dat de doelman meerdere weken toe zal moeten kijken en in juli weer aan wedstrijden mag gaan denken. Dit seizoen werd De Keijzer door de ontslagen René Hake onder de lat gezet en hij stond die plek niet meer af. Tot dusver keepte hij in veertien wedstrijden namens de Domstedelingen.