Van Persie bedankte voor United, maar heeft boodschap voor Ten Hag

7 juni om 21:03
Laatste update: 7 juni om 22:15

Robin van Persie was in beeld om als assistent van Erik ten Hag te gaan fungeren bij Manchester United, maar bedankte voor de eer. De topscorer aller tijden van Oranje legt uit waarom een terugkeer bij de Premier League-topclub nu niet op het juiste moment kwam.

"Mijn zoon en dochter zijn nu belangrijk", vertelt Van Persie aan Life After Football, geciteerd door The Mirror. "Het feit dat zij beiden hun passie hebben gevonden, is geweldig. Een hobby is leuk, maar je hoopt dat ze iets vinden waar ze gepassioneerd over zijn. Dina (dochter, red.) is dat gelukt met paardrijden, daar gaat ze helemaal in op, en Shaqueel heeft hetzelfde met voetbal. Mijn vrouw, Bouchra, ontwikkelt al haar talenten met onze projecten en dat is mooi om te zien."

Van Persie zag het daarom niet zitten om zijn hele gezin weer te laten verhuizen. "In Londen, toen ik voor Arsenal speelde, zijn we vijf keer verhuisd", aldus de huidig jeugdtrainer van Feyenoord. "We hebben ook in Manchester en Istanbul gewoond. Al met al zijn we bijna veertien jaar weggeweest. We dachten: wat is nu goed voor de kinderen? We voelden dat een beetje stabiliteit op dit moment prettig is."

Van Persie juicht de keuze van Ten Hag desondanks toe. De voormalig aanvaller bewaart bijzonder goede herinneringen aan het Engelse voetbal. "Het respect van de fans is enorm. Toen ik een paar jaar later met Fenerbahçe, terugkwam bij United, waar ik de landstitel won, werd ik nog steeds geweldig gewaardeerd door de supporters. Engeland is ook een geweldig land om te wonen, de mensen zijn warm en vriendelijk. Het is veertig minuten vliegen vanaf Rotterdam, maar het is een totaal andere wereld. Een heel mooie wereld."

"Ik vind het nog steeds de mooiste competitie ter wereld. De velden zijn er groen als biljarttafels. Alle stadions zijn groot en zitten altijd vol. Engeland ademt voetbal", besluit Van Persie.